SuperSpetters

Mis je de zwemles?

Wil je thuis oefenen.

Michelle en Melissa laten je zien wat je, samen met je ouders, thuis kunt doen.

Bekijk hier de video.

 
 
Kijk  ook eens op deze website voor nog meer leuke oefeningen en spelletjes.
Zwemlesmethode SuperSpetters

SuperSpetters is de lesmethode die ontwikkeld is door de KNZB. Kinderen krijgen na afloop een diploma wat qua niveau gelijk staat aan het C diploma. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

De borstcrawl en rugcrawl worden gebruikt als uitgangspunt omdat deze slagen meer natuurlijke bewegingen zijn. Kinderen worden ingedeeld in groepjes van maximaal acht. Alle SuperSpetters instructeurs zijn in bezit van een VOG.

zwembril SuperSpetters

Een belangrijk kenmerk van SuperSpetters is het gebruik van hulpmiddelen zoals badmuts, zwembril en flippers in plaats van de drijfmiddelen die in traditionele zwemlessen gebruikt worden.

Stickerboek SuperSpetters

Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

Zwemdiploma SupperSpetters

De zwemlessen van SuperSpetters worden afgesloten met het KNZB zwemdiploma. Dit zwemdiploma betekent dat uw kind zwemveilig is. In Nederland is uw kind zwemveilig als het aan de eisen van het zwemdiploma C voldoet.

Tenslotte is ook de communicatiestructuur  een van de sterke punten. Voor de start van de SuperSpetters worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject. Gedurende het traject worden ouders op de hoogte gehouden door middel van voortgangsgesprekken. Tijdens de lessen kunnen ouders vanaf de tribune de vorderingen van het kind zelf bekijken. Iedere 9e les is een kijkles en mag u aan de rand van het bad zitten. U kunt dan met de lesgevers de voortgang van uw kind bespreken. De datums van de kijklessen vind u in de kalender.

Iedere eerste donderdag van de maand zwemmen de kinderen met een t-shirt aan.

Een uitgebreidere uitleg vind u op deze site.              Nog vragen, mail gerust.

Eenmalige kosten bij starten zwemles:
Inschrijfgeld€ 12,50
Materiaal pakket SuperSpetters (zwembril-badmuts-boek)€ 23,50
Lesgeld per jaar: (betaling per maand)‭€ 220,8‬0
* Prijzen per 01-10-2019

Tijden zwemlessen
Donderdag18:00 – 18:40 uur
Donderdag18:40 – 19:20 uur
Donderdag19:20 – 20:00 uur
In de voor en najaarsvakantie gaan de lessen gewoon door. Mogelijk in aangepaste vorm. Hemelvaartsdag is er geen les. In de agenda staat als een les niet doorgaat.
Contact
UurleidsterJopie Verdonkmail
LedenadministratieJan van den Berkmail

De lessen worden gegeven in zwembad de Tongelreep te Eindhoven.