SuperSpetters

Zwemlesmethode SuperSpetters

is de lesmethode die ontwikkeld is door de KNZB. Kinderen krijgen na afloop een diploma wat qua niveau gelijk staat aan het C diploma. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

De borstcrawl en rugcrawl worden gebruikt als uitgangspunt omdat deze slagen meer natuurlijke bewegingen zijn. Kinderen worden ingedeeld in groepjes van maximaal acht. Alle SuperSpetters instructeurs zijn in bezit van een VOG.

zwembril SuperSpetters

Een belangrijk kenmerk van SuperSpetters is het gebruik van hulpmiddelen zoals badmuts, zwembril en flippers in plaats van de drijfmiddelen die in traditionele zwemlessen gebruikt worden.

Stickerboek SuperSpetters

Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

Zwemdiploma SupperSpetters

De zwemlessen van SuperSpetters worden afgesloten met het KNZB zwemdiploma. Dit zwemdiploma betekent dat uw kind zwemveilig is. In Nederland is uw kind zwemveilig als het aan de eisen van het zwemdiploma C voldoet.

Tenslotte is ook de communicatiestructuur  een van de sterke punten. Voor de start van de SuperSpetters worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject. Gedurende het traject worden ouders op de hoogte gehouden door middel van voortgangsgesprekken. Tijdens de lessen kunnen ouders vanaf de tribune de vorderingen van het kind zelf bekijken. Wij gaan werken met een leerlingvolgsysteem.
U kunt dan via internet inloggen en precies zien hoe vaak uw kind aanwezig is geweest, wat er allemaal goed gaat, maar ook waar wij nog samen met uw kind aan moeten werken.
In het systeem kunt u ook zien hoe laat uw kind zwemt, in welk bad en in welk groepje hij/zij zit, wie de instructeur is en nog veel meer handige informatie.

Een uitgebreidere uitleg over SuperSpetters vind u op deze site.             

PSV Zwemsporten heeft met ingang van 1 augustus 2020 de uitvoering en organisatie van haar zwemles activiteiten voor kinderen overgedragen aan Dutch Dolphin Swimming Club, wat onderdeel is van het InnoSportLab de Tongelreep. Het InnoSportLab de Tongelreep houdt zich al jaren bezig met innovaties en onderzoek in het zwemmen. De expertise die het InnoSportLab op dit gebied heeft, zal het nu ook toe gaan passen in de zwemlessen. Onder de naam PSV_Dutch Dolphin Swimming Club gaan zij de organisatie van de lessen verzorgen. Meer info op de website.

De lessen worden gegeven in zwembad de Tongelreep te Eindhoven.